ABS BIOREACTOR

Microbiologisch Bioreactor

Boosting resistance

Vivamus ultricies, lorem eget lobortis condimentum, nisl libero vehicula lacus, in porttitor nisi ante nec felis.

Stimulating the root system

Vivamus ultricies, lorem eget lobortis condimentum, nisl libero vehicula lacus, in porttitor nisi ante nec felis.

Photosynthesis

Vivamus ultricies, lorem eget lobortis condimentum, nisl libero vehicula lacus, in porttitor nisi ante nec felis.

Enhances mineral uptake

Vivamus ultricies, lorem eget lobortis condimentum, nisl libero vehicula lacus, in porttitor nisi ante nec felis.

Bioreactor voor natuurlijke desinfectie van water zonder chemicaliën

Substraat teelt heeft veel voordelen. De planten zijn beter te controleren voor telers in de glastuinbouw. We worstelen in de tuinbouw met verschillende soorten ziekteverwekkers die wortelziekten kunnen veroorzaken. Ziekten zijn de belangrijkste redenen voor de verliezen. Deze ziekten zijn vaak besmettelijk. Er zijn verschillende manieren om met de ziekten om te gaan. In de teelt van planten kiezen de telers vaak voor de totale desinfectie van het bodemleven. Maar er is een nieuwe strategie die veel geavanceerder is en die planten gezonder houdt. Dit systeem verbetert het zuurstofverbruik in het water en zorgt ervoor dat de zuurstof wordt opgenomen door micro-organismen. Agrona adviseert de BioReactor voor optimale waterkwaliteit.

Voordelen

Verhoging van zuurstofniveau

Het BioReactor-systeem wordt belucht vanaf de onderkant van het systeem tot een verzadigd zuurstofniveau van meer dan 100%

Bescherming tegen schimmel

Een hoge zuurstofaanbod activeert bacteriën die ziekten voorkomen

Verbetert het nitrificatie proces

Het aerobe bacterieniveau wordt verhoogd om het nitrificatie proces te verbeteren

Vitaal en gezonder gewas

Het BioReactor-systeem zorgt voor een noodzakelijke balans en resulteert in vitaler gewas.

Verbetert de opname van meststoffen

Het nitrificatie proces wordt verbeterd voor een betere opname van meststoffen

Schoon irrigatiesysteem

Oxygenation will break down organic matter Zuurstof zorgt voor afbraak van organische vervuiling

Hoe werkt de Bio Reactor

Aërobe biologische zuivering maakt gebruik van natuurlijke kringloopprocessen. Het creëren van optimale procesomstandigheden versnelt het afbraakproces, wat betekent dat het water wordt gezuiverd van pathogene schimmel.

In een zuurstofrijke omgeving breken micro-organismen organisch materiaal af. Oxidatie van organisch materiaal resulteert in de vorming van voornamelijk minerale componenten.

De beluchting is nodig voor (aërobe activiteit) aërobe bacteriën, waardoor alle fijne organische verontreinigingen in het water (schimmel, algen en schimmels) worden afgebroken.

Capaciteit

Waar te plaatsen

Om het ABS-Systeem optimaal te kunnen benutten is het aan te raden om deze voor het schoonwater silo te plaatsen. Zo wordt altijd het water behandeld dat uit het irrigatiesysteem komt. Het water gaat eerst naar de bioreactor, daarna terug naar de dagvoorraad en vervolgens naar de teelt. Zo komt het zuurstofrijke water uiteindelijk bij de wortels terecht en kunnen gewassen sterker en weerbaar worden. De nuttige bacteriën zullen zich dan vermenigvuldigen. Dit geeft besmetting geen kans meer.

Hoe toe te passen

Het ABS-systeem is niet alleen toepasbaar in substraatteelt. Er zijn meer mogelijkheden in verschillende soorten teelten. Wanneer er water aan te pas komt, is het vaak noodzakelijk om de bodem gezonder te maken en micro-organismen een kans te geven. Met het bio-systeem is een zuurstofrijke omgeving te creëeren, waarin wortels hun vrije weg kunnen vinden. Het resultaat is een gezond en vitaal gewas.

Subsidie Regeling

Op de investering van het ABS-systeem is de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van toepassing, waarmee de investeringsaftrek kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag.
nl_NLNL