Bioreactor ondersteunt meer natuurlijk benadering van de productie van gewassen

‘Ons doel is om onze gewassen zo natuurlijk mogelijk te telen’ Beverly Greenhouses produceert een jaarrond aanvoer lange komkommers voor retailers en foodserviceklanten voornamelijk in en rond Toronto. De bedrijf gebruikt een ABS Bioreactor in zijn gesloten-lussysteem om het irrigatiewater te oxygeneren . Volgens Jan VanderHout, de voordelen hiervan zijn onder meer een betere plantgezondheid […]

Posted
november 30, 2021
Author
admin
Category
Share this article

‘Ons doel is om onze gewassen zo natuurlijk mogelijk te telen’

Beverly Greenhouses produceert een jaarrond aanvoer lange komkommers voor retailers en foodserviceklanten voornamelijk in en rond Toronto. De bedrijf gebruikt een ABS Bioreactor in zijn gesloten-lussysteem om het irrigatiewater te oxygeneren . Volgens Jan VanderHout, de voordelen hiervan zijn onder meer een betere plantgezondheid en smakelijkere komkommers, bovendien aanzienlijk lagere onderhoudskosten.

Jan VanderHout is de voorzitter van het bedrijf, een komkommerboerderij in Waterdown, Ontario, Canada. Hij en zijn broer, Dale, zijn de derde generatie die het familie bedrijf runt, dat oorspronkelijk werd opgericht door hun grootvader van vaderszijde na emigratie uit Nederland meer dan 60 jaar geleden. “Ik kom van een lange rij telers op zowel mijn moeders en mijn vaders kant. Ik ben opgegroeid op de boerderij en ben altijd geïnteresseerd geweest in elk aspect – niet alleen de planten zelf, maar ook ketels, pompen, leidingen en hoe? Alles werkt samen. In feite, in een ander leven had ik een ingenieur kunnen zijn!” zegt VanderHout. Als voorbeeld hiervan is de automatisering van het bedrijf voor de verwerking- en verpakkingslijn ongeveer zeven jaar geleden. Robotachtige kranen en transportbanden doen nu het zware tillen, draaien en stapelen in plaats van de inpakkers.

 

Focus op efficiëntie

“We produceren vier verschillende variëteiten, afhankelijk van over de tijd van het jaar – Winmar, Cervello, Davida en Bluesbrothers – maar ze zijn allemaal lange Engelse komkommers. We hebben in het verleden gedobbeld in minikomkommers, maar dat doen we nu liever focus op slechts één item. Het is veel praktischer vanuit een efficiëntieperspectief, in termen van beide productie en verpakking”, zegt hij.

 

Jan VanderHout (rechts) en zijn broer Dale: “We hebben dubbele foliekassen en gaan richting triple plastic om in de winter nog meer warmte vast te houden zonder de productie in gevaar te brengen.”

 

“Na te zijn verpakt en geëtiketteerd, worden al onze komkommers verkocht via een lokale groothandel – voornamelijk aan retailers en foodserviceklanten in de omgeving van Toronto omdat we zo dichtbij zijn, maar soms ook verder weg, zoals naar Boston of Montréal. De vrachtwagens komen binnen om de komkommers elke middag op te halen op basis van de oogstindicatie die we hebben gegeven rond 8 uur die ochtend. De groothandel onderhandelt een goede prijs voor ons, en in ruil daarvoor bieden wij een consistente levering op het gebied van: kwaliteit en volumes.”

 

Non-stop productie

Het bedrijf omvat ruim 12 ha goot geschakelde dubbele foliekassen en is op weg naar drievoudig plastic om te besparen nog meer warmte in de winter zonder productie in gevaar brengen. De voortplanting gebied is ook drievoudig plastic en het verpakkingsgebied is gehuisvest in een pre-engineered magazijn. “Onze kassen zijn opgedeeld in vier aparte blokken, en we roteren er doorheen met vier verschillende beplantingsschema’s. Dit betekent dat we elke twee of drie weken planten”, legt uit VanderHout. De laatste aanplant van de oude seizoen – dat medio september plaatsvindt voor oogst vanaf half oktober tot half december – wordt snel gevolgd door de zaaien en planten van de eerste oogst voor de nieuw seizoen zodat het klaar is voor de oogst medio december. “Dus hoewel we vertragen een beetje in de winter, productie letterlijk stopt niet. Dit is belangrijk voor ons in orde om onze efficiëntie te maximaliseren en onze markttoegang”, voegt hij eraan toe.

 

Hightech foliekassen

“Onze kassen zijn niet van glas, maar alles aan onze aanpak is erg hightech”, vervolgt VanderHout. “Ons komkommers worden geteeld in een V-vormig systeem, vier planten per steenwolzak op hangend goten met 100% recirculatie. De verwarming, ventilatie, irrigatie, waterrecirculatie en voedingsstoffen worden allemaal beheerd door onze Priva computer en we analyseren de gegenereerde productie- en arbeidsgegevens met FS Uitvoering.” Om te gaan met de klimaatextremen, met temperaturen variërend van 350C in de zomer tot onder min 300C in de winter, gordijnen worden in de meeste kassen gebruikt. “We zullen een deel van de intense zon verduisteren als …nodig, zoals na het planten, en sluiten de gordijnen om warmte vast te houden en dus te besparen energie ’s nachts”, merkt hij op. De regio heeft ook veel regen en is redelijk vochtig. VanderHout: “Dat is geen probleem voor komkommers met mate, maar te veel vochtigheid kan ze inactief maken en ook vatbaar voor schimmels en ziekten. Dus zelfs op redelijk warme ochtenden houden we de ventilatieopeningen open en de leidingen op om te verminderen de luchtvochtigheid en creëer een actievere omgeving voor het gewas.”

De bioreactor behandelt het recirculatiewater om ziekteverwekkers op een meer natuurlijke manier te elimineren.

 

Zuurstofrijk recirculatiewater

In het verlengde van deze inzet voor een meer natuurlijke aanpak, installeerde Beverly Greenhouses in 2017 een ABS Bioreactor. VanderHout: “Vroeger hadden we een UV sterilisator in ons waterrecirculatiesysteem maar het gaf ons veel problemen en was duur in onderhoud. Op een dag ontving ik een telefoontje van Nadir Laaguili, de directeur van Agrona, en het leek gewoon logisch. In plaats van andere methoden te gebruiken, zoals a pasteur, peroxide, ozon met hoge intensiteit of UV – die in feite gewoon alles zal doden in het water, goed en slecht – deze oplossing behandelt het recirculerende water met behulp van oxygenatie en media om de nuttige bacteriën in staat te stellen om ziekteverwekkers in een meer natuurlijke manier te elimineren.”

VanderHout waardeert dat de voordelen niet zo duidelijk zijn als bij een nieuwe verwarming of ongediertebestrijdingssysteem. “Maar de logica vertelt ons dat het verbeteren van het microbioom van de irrigatiewater zal zich vertalen in sterker wortels en dus gezondere planten en betere productie. Ik weet zeker dat onze onderhoudskosten zijn aanzienlijk lager. Daarnaast vinden we dat onze komkommers echt beter smaken. Terwijl elke sterilisatie proces heeft de neiging om een ​​enigszins steriele geur achter te laten, met een biofilter krijg je een gezonder, licht aards aroma dat me doet denken aan vers bewerkte grond.”

 

Politiek betrokken

Naast zijn fulltime rol bij Beverly Kassen, VanderHout besteedt gemiddeld van een dag in de week betrokken bij wat hij noemt “ag politiek” als president van de Canadian Tuinbouw Raad. “Ik vind het leuk om te helpen telers om de verschillende uitdagingen te overwinnen ze worden geconfronteerd op welke manier dan ook, en dat? omvat door deel uit te maken van de oplossing voor de ‘big picture’ zaken zoals de energie infrastructuur, duurzaamheid, regelgeving en naleving”, stelt hij. Een van de belangrijkste problemen geconfronteerd met de tuinbouw – net als veel andere industrieën – op dit moment is er een tekort aan arbeidskrachten. “Een rondleiding bedrijf hebben we geluk dat we toegang hebben tot een loyale pool van arbeiders uit de lokale gemeenschap evenals 40 buitenlandse arbeiders die komen uit Mexico. Echter, de extra COVID-19 vereisten en reisbeperkingen hebben verhoogde de druk op arbeid dit jaar en sommige telers vonden het moeilijk om te houden hun operaties gaan. Daarom werken we met de overheid om te zien hoe we dit kunnen aanpakken bureaucratische knelpunten en houden werknemer
programma’s lopen soepel.”

 

Plannen voor de toekomst

Toen hem werd gevraagd naar zijn toekomstplannen, VanderHout antwoordt: “Ik ben altijd geïnteresseerd in hoe technologie verder kan ondersteunen optimalisatie. We gebruiken momenteel bijvoorbeeld HPS-verlichting in ons opkweekgebied in de zeven koudste en donkerste maanden van het jaar, maar misschien kan kunstlicht een rol spelen in jaarrond productie in onze kassen te. En in termen van de bioreactor, om aanvulling op de bestaande prestaties van Agrona gegevens verzamelen we momenteel onze eigen solide gegevens over zuurstofgehalte en het micro-organisme populatie in het water zowel voor als post-ABS. Maar we zijn nu al zo enthousiast over het ABS dat we anderen graag willen helpen telers om de mogelijkheden te verkennen voor zich. Sterker nog, we hebben net geïnstalleerd een andere veel grotere bioreactor eerder dit jaar, waardoor we tien keer meer capaciteit hebben. We hebben alle vertrouwen in deze oplossing aangezien we verzamel de werkzaamheidsgegevens en het is een perfect passen bij onze op de natuur gebaseerde filosofie!”

 

Tekst: Lynn Radford
Afbeeldingen: Beverly Greenhouses
Bron: www.ingreenhouses.com

nl_NLNL