Nieuws & Publicaties

VOLG DE AGRONA ACADEMY EN HAAL HET MEESTE UIT UW BEDRIJF

Call us

Do you have questions or need advice from our experts?
Call +31 10 73 71 451

Send us an e-mail

You can also e-mail us if you have any questions or suggestions: info@agrona.nl

Address

Leeuwenhoekstraat 56
2652 Xl Berkel en Rodenrijs
The Netherlands

Nieuws & Publicaties

januari 30, 2024

Slechts 6 ppm zuurstof zat er in het gietwater van een teler in Sicilië. 3 ppm zelfs bij de druppelaars. Het resultaat was, zeker in de hete zuid-Italiaanse zomers, uitval van het gewas, tot wel twintig procent. Voor teler Andrea Ferrera is het reden om in een nanobubbelinstallatie te investeren. Zijn bedrijf Ferrera Flowers teelt in foliekassen op een areaal van ruim 12 hectare diverse sierteeltgewassen, waaronder Dahlia, Estatis en Gypsophila.

november 14, 2023

Stoffels Tomaten heeft de afgelopen jaren enkele moeilijke jaren ervaren met onder meer wortelproblemen en virusproblematiek. Op zoek naar verbeteringen werd het watersysteem grondig onder handen genomen. “We hebben eigenlijk drie dingen gedaan, waarbij de investering in nanobubbelapparatuur het meest in het oog springt”, vertelt Paul Stoffels.

september 1, 2023

Sinds peperteler Arthur Mooijman inzet op weerbaarheid, blijven zijn planten vitaler en hebben zij minder last van ziekten en plagen. Sinds de ingebruikneming van een bioreactor die het gietwater belucht en microbiologisch verrijkt, zijn die effecten nog sterker merkbaar. “Planten hebben meer baat bij zuurstofrijk water met goede micro-organismen dan met steriel water”, zegt hij vol overtuiging. “Wortelziekten heb ik niet meer en mijn planten zijn duidelijk vitaler en sterker.”

juni 30, 2023

Ongeveer zes jaar geleden besloot peperteler Arthur Mooijman vanwege algenproblemen in zijn watersilo te investeren in een Oxybull beluchtingssysteem. Nu hij sinds 2021 ook een kas heeft in Berkel en Rodenrijs, is hij daar ook begonnen met investeren. Sinds maart van dit jaar is er ook een Oxybull systeem van Agrona actief. Daarnaast maakt de teler ook gebruik van een ABR-bioreactor.

mei 16, 2023

Life Sciences Review: Agrona behoort tot de top 10 biotech tuinbouw bedrijven. Traditionele manieren van telen in de tuinbouw sector zijn gebaseerd op klimaat, maar de focus verschuift tegenwoordig ook naar het verbeteren van de waterkwaliteit. De meeste methoden voor waterdesinfectie elimineren echter alle bacteriën en schimmels, inclusief de bacteriën die goed zijn voor de gezondheid van de bodem.

mei 16, 2023

Op 13, 14 en 15 juni 2023 staat Agrona en PB tec op de GreenTech beurs in de RAI Amsterdam, bij PB tec stand no: 01.102. Het #1 tuinbouwtechnologieplatform van Nederland, waar professionals uit de industrie van over de hele wereld samenkomen om te verbinden, te netwerken, kennis te delen en zaken te doen.

november 29, 2022

Seed cultivation company SeedCare in Oosterleek, North Holland, produces 40 different crops of seeds for national and international breeding companies under 2 hectares of glass. The vegetable crops, such as cucumber and tomato, are grown in the ground.

juni 23, 2021

Paul van Paassen met 2,2 hectare glas investeerde de afgelopen jaren in zijn gietwaterkwaliteit en Oxybull, het beluchtingssysteem van Agrona. Dat betaalt zich inmiddels uit in vitale wortels en gezonde planten.

mei 25, 2021

Agrona's OxyBull beluchtingssysteem zorgt voor een optimale zuurstofconcentratie in het water- en wortelmilieu. XL Bloom Youngplants in De Lier gebruikt de OxyBull sinds maart. Krachtige pomp met een capaciteit van 60 m³/uur blaast veel lucht het water in, waardoor er veel beweging in het water komt.

mei 25, 2021

Het OxyBull beluchtingssysteem van Agrona zorgt voor een optimale zuurstofconcentratie in het water en wortelmilieu. Glasaardbeienbedrijf Dutch Berries in Zuilichem heeft inmiddels een derde systeem in gebruik genomen. Het beluchtingssysteem is uitgebreid met een zuurstofsensor voor continue zuurstofmeting in het bassin- of silowater. Met koppeling aan de klimaatcomputer is het zuurstofgehalte doorlopend te monitoren. Job […]

maart 19, 2021

Het OxyBull beluchtingssysteem van Agrona zorgt voor kristalhelder en gezond zuurstofrijk water bij VG Orchids in De Lier. Het beluchtingssysteem is uitgebreid met een zuurstofsensor voor continue zuurstofmeting in een bassin of silo. Door aansluiting op een klimaatcomputer kan de teler het zuurstofgehalte monitoren.

februari 11, 2021

Het overgrote deel van de tuinbouwgewassen staat op substraat. Daarmee kun je de zaak heel goed sturen. Maar gek genoeg maken we daar in de tuinbouw niet optimaal gebruik van. We geven juist systematisch een overaanbod aan water en meststoffen. Niemand weet precies wat het effect daarvan is. Aanwijzingen zijn er wel. Stikstof bijvoorbeeld stimuleert vooral de blad- en stengelvorming. Een kleiner aanbod zou goed zijn voor bloemvorming en zetting. Maar daarop sturen vergt wel dat je van dag tot dag precies de behoefte van de plant en de gehaltes in de voedingsoplossing kunt meten. En veel meer inzicht dan we nu hebben. Langzamerhand worden er methoden ontwikkeld om de mineralengift meer af te stemmen op de behoeften van de plant.

augustus 24, 2020

Het OxyBull beluchtingssysteem van Agrona zorgt voor een optimale zuurstofconcentratie in het water en wortelmilieu. XL Bloom Youngplants in De Lier gebruikt het apparaat sinds maart van dit jaar. Een sterke pomp met een capaciteit van 60 m3/uur blaast veel lucht in het water, waardoor er volop beweging in het water is.

augustus 19, 2020

Tholen - “Eerst slibden de filters om de paar dagen dicht met algen, nu hoeven we ze praktisch niet meer schoon te maken. Daarnaast is de wortelontwikkeling heel goed. We zien veel meer wortels en praktisch geen dood materiaal meer."

mei 6, 2020

Nog een klein uurtje en dan barst de opgeknapte HortiContact 2020 los. Water blijft een belangrijk thema op de beurs. Hun vernieuwde machines worden onder andere gepresenteerd door Ridder en Agrona.

december 11, 2019

Lang werd gedacht dat bacteriën bestreden moesten worden, maar het is nu duidelijk dat dit idee niet klopt. Volgens Nadir Laaguili van Agrona gaat het niet om het bestrijden van bacteriën, maar om het vinden van de juiste balans. Hiervoor heeft het bedrijf een plug-and-play kraamkamer ontwikkeld voor nuttige aerobe bacteriën.

november 1, 2019

Tholen – Een ‘lastige’ paprikagoot die het niet mogelijk maakt om aan de zijkant uit te draineren, vervang je niet zo een-twee-drie. Om toch stappen te zetten met het zuurstofgehalte in de mat en daarmee wortelproblemen in de loop van de teelt te voorkomen, koos Personal Vision ervoor om met een beluchtingssysteem aan de slag te gaan. “Een uurtje voor de eerste watergift zorgt de Oxybull ervoor dat het zuurstofniveau in de drainsilo weer op niveau is”, vertelt teeltspecialist Roel Klapwijk van het bedrijf dat in Bleiswijk rode blokpaprika’s teelt op 7 hectare.

oktober 17, 2019

Voldoende zuurstof in het water- en wortelmilieu is een voorwaarde voor een sterk en vitaal gewas. Meer zuurstof maakt het gewas sterker en zorgt voor hogere producties. Dat is de ervaring van Van der Voort Tomaten in Vierpolders. Het bedrijf gebruikt een waterbehandelingssysteem van Agrona dat het zuurstofniveau permanent optimaal houdt.

september 3, 2019

SeedCare in het Noord-Hollandse Oosterleek produceert onder 2 hectare glas wel 40 verschillende gewassen zaden voor nationale en internationale bedrijven. De groentegewassen, zoals komkommer en tomaat, worden in de grond geteeld. De potplanten staan op vaste teelttafels. De gewassen krijgen naar behoefte water, waardoor er geen drain- of drainagewater is. 

juli 24, 2019

Een hoog zuurstofgehalte in het water is van groot belang voor de ontwikkeling van planten. Om een optimale zuurstofinbreng te realiseren, gebruiken verschillende groentebedrijven in de glastuinbouw het OXYBULL-beluchtingsysteem. Het systeem zorgt ervoor dat de concentratie van zuurstof in het water- en wortelmilieu optimaal is. 

nl_NLNL