WATER FILTRATIE

Evenwichtige microbiologische levensduur in water zonder gebruik van chemicaliën

Boosting resistance

Vivamus ultricies, lorem eget lobortis condimentum, nisl libero vehicula lacus, in porttitor nisi ante nec felis.

Stimulating the root system

Vivamus ultricies, lorem eget lobortis condimentum, nisl libero vehicula lacus, in porttitor nisi ante nec felis.

Photosynthesis

Vivamus ultricies, lorem eget lobortis condimentum, nisl libero vehicula lacus, in porttitor nisi ante nec felis.

Enhances mineral uptake

Vivamus ultricies, lorem eget lobortis condimentum, nisl libero vehicula lacus, in porttitor nisi ante nec felis.

De Uitdaging

Een toenemende uitval door schimmels zoals Fusarium en Pythium of bacteriën en virus geeft aanleiding om het gietwater te controleren. Analyses die dan genomen worden van het gietwater of bassinwater kunnen aantonen dat het water vervuild is door een grote hoeveelheid schimmels en bacteriën.

Druppelaars zijn erg gevoelig voor vervuiling. Vervuiling in de druppelaars veroorzaakt waterafgifteverschillen, wat een negatief effect heeft op de kwaliteit van het gewas. Daarom is het belangrijk dat je verstopte druppelaars zo snel mogelijk reinigt om productieverlies te voorkomen.

Gezond gietwater is van levensbelang voor een gezonde teelt. Een infectie van een schimmel of bacterie in de plant zorgt voor groeiremming of wortel ziektes. Dit wordt steeds vaker in verband gebracht met het gieten van ongezond (vervuild) gietwater.

Huidige Situatie

Verhitting

Het principe van verhitting als ontsmettingsmethode is gebaseerd op het toepassen van de juiste combinatie van temperatuur en verblijftijd, waardoor de schadelijke micro-organismen worden gedood maar ook de goed micro-organismen. Dergelijke systemen zijn erg duur.

UV-Ontsmetting

Bij de UV-ontsmetting van het drainwater is het UV straling dat schade doet aan de celstructuren, waardoor schimmels, bacteriën, virussen worden afgedood maar ook de goede. Steriel werken in de tuinbouw is niet de oplossing. Dergelijke system zijn erg duur en hebben regelmatig onderhoud nodig.

Onze Oplossing

APF DOEKFILTER SYSTEEM & ABR BIOREACTOR

Verhoging van zuurstofniveau

Het BioReactor-systeem wordt belucht vanaf de onderkant van het systeem tot een verzadigd zuurstofniveau van meer dan 100%

Bescherming tegen schimmel

Een hoge zuurstofbehoefte activeert bacteriën die ziekten voorkomen

Clean irrigation system

Oxygenation will break down organic matter

Maintenance and user friendly

The ABR Bioreactor and the Clothfilter are user friendly and are cheap and friendly in maintenance

ABR BIOREACTOR

Substraat teelt heeft veel voordelen. De planten zijn beter te controleren voor telers in de glastuinbouw. We worstelen in de tuinbouw met verschillende soorten ziekteverwekkers die wortelziekten kunnen veroorzaken. Ziekten zijn de belangrijkste redenen voor de verliezen. Deze ziekten zijn vaak besmettelijk. Er zijn verschillende manieren om met de ziekten om te gaan. In de teelt van planten kiezen de telers vaak voor de totale desinfectie van het bodemleven. Maar er is een nieuwe strategie die veel geavanceerder is en die planten gezonder houdt. Dit systeem verbetert het zuurstofverbruik in het water en zorgt ervoor dat de zuurstof wordt opgenomen door micro-organismen. Agrona adviseert de BioReactor voor optimale waterkwaliteit.

APF DOEKFILTER SYSTEEM

Agrona biedt de perfecte oplossing voor de filtratie van water zonder terugspoelwater, zoals bij zandfilters en zelfreinigende filters het geval is. Deze oplossing is het doekfilter APF System. De glastuinbouw moet voldoen aan strengere wetgeving op het gebied van spuiwaterlozing. Dat betekent forse investeringen in waterzuiveringsinstallaties. Het doekfilter vermindert de investering in waterzuivering of reduceert de zuiveringskosten. Het doekfilter is betrouwbaar en eenvoudig in gebruik voor het verwijderen van vervuiling uit het water. Het systeem werkt drukloos, waardoor u bespaart op de energiekosten van pompen. Het filterproces is zichtbaar en eenvoudig.
nl_NLNL
en_GBEN nl_NLNL