Why An Investment In Water Quality Is Necessary For Horticulture

One of the most important carriers that the crop needs is water. Water ensures that the plant can grow and stay healthy. This seems obvious, but the water quality at most growers is certainly not optimal. As a result, a lot of algae will develop, more dirt will remain in the water and fungi and bacteria will have the chance to damage the crop. Furthermore, drip lines are affected and become polluted.

Posted
June 4, 2019
Author
admin
Category
Share this article

Een van de belangrijkste draagstoffen die het gewas nodig heeft is water. Water zorgt er voor dat de plant kan groeien en gezond blijft. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het waterkwaliteit bij de meeste telers is zeker niet optimaal. Hierdoor zullen er veel algen ontstaan, blijft er meer vuil in het water zitten en schimmels en bacteriën krijgen de kans om het gewas te beschadigen. Verder worden druppelleidingen aangetast en raken deze vervuild. Hierdoor gaat de wortelontwikkeling van het gewas omlaag waardoor het gewas minder vitaal is. Verder is er ook op economisch gebied een nadeel. Doordat de productiviteit van de planten wordt verlaagd zullen er ook minder kwalitatief goede producten van het gewas afkomen. Door verschillende virus- en schimmelaantastingen kost het een bedrijf jaarlijks veel productieverlies.

Oplossing Voor Dit Probleem

Deze hele waslijst aan negatieve gevolgen moet verholpen worden. Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen. Eén manier om dit te verhelpen is om het water in de bassins meer te laten bewegen. Door stilstaand water gaat het waterkwaliteit omlaag en zullen er algen, bacteriën en schimmels ontstaan. Door het water te laten bewegen en te beluchten zal het zuurstofniveau in het water verhoogd worden, waardoor negatieve organismen minder kans hebben op overleven. Daarom is investeren in machines die dit waarmaken een must, hierdoor zal tevens het rendement snel terug wordt verdiend. Een voorbeeld van zo’n machine is het Oxybull-beluchtingssysteem van Agrona. Dit apparaat zorgt ervoor dat het water verrijkt wordt en zuurstofgehalte verhoogt wordt. Verder zorgt het er voor dat er beweging in het water komt, wat resulteert voor een optimaal waterkwaliteit. Al die negatieve gevolgen worden verbeterd en het gewas zal optimaliseren.

Related Articles:

4 thoughts on “Waarom Een Investering In Waterkwaliteit Voor De Tuinbouw Nodig Is

  1. This is a realy good tip particularly to those fresh to tthe blogosphere.
    Short but veryy precise information… Appreciae your sharing tis one.
    A mst read post!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEN