Natte Noviteiten Op Vernieuwde HortiContact

Tholen - Nog ongeveer een uur en dan barst de vernieuwde HortiContact 2020 los. Water blijft een belangrijk onderwerp op de beurs. Onder meer Ridder en Agrona presenteren hun vernieuwde machines. Verder meer biologische gewasbeschermingsmogelijkheden dankzij uitbreidingen van het etiket bij Biobest.

Posted
mei 6, 2020
Author
admin
Category
Share this article

Tholen – Nog ongeveer een uur en dan barst de vernieuwde HortiContact 2020 los. Water blijft een belangrijk onderwerp op de beurs. Onder meer Ridder en Agrona presenteren hun vernieuwde machines. Verder meer biologische gewasbeschermingsmogelijkheden dankzij uitbreidingen van het etiket bij Biobest.

De komende drie dagen dagen lang verzamelt de glastuinbouw zich in de Evenementenhal in Gorinchem om bij te praten over ditjes-en-datjes, nieuwe innovaties te zien, praktijkresultaten met elkaar door te spreken en natuurlijk ook om de nieuwe beursindeling te aanschouwen.

Zuurstof in het water

Het OxyBull beluchtingssysteem van Agrona zorgt ervoor dat de zuurstofconcentratie in het water en het wortelmilieu optimaal is. Het systeem is verbeterd en heeft nu een sterkere pomp met een capaciteit van 60 m3/uur. “Hierdoor kan er nog meer lucht in het water worden geblazen en is er meer beweging in het water, wat algengroei voorkomt”, vertelt Nadir Laaguili van Agrona.

“Een hoog zuurstofgehalte in het water is belangrijk”, zegt glasgroenteteler Peter Aarts in Heusden. “Dit beluchtingssysteem zorgt daarvoor.” Aarts teelt op steenwolmatten komkommers en herfsttomaten. Hij past het systeem toe in een silo waarvan het water bestemd is voor een afdeling waar altijd veel wortelproblemen door Pythium zijn. Toepassing van het beluchtingssysteem moet dat voorkomen.

Agrona staat op de beus in stands I106 en G205
www.agronagroup.com

 

nl_NLNL