Peperteler investeert in waterkwaliteit: “Je wilt een microbiologisch evenwicht opbouwen”

Ongeveer zes jaar geleden besloot peperteler Arthur Mooijman vanwege algenproblemen in zijn watersilo te investeren in een Oxybull beluchtingssysteem. Nu hij sinds 2021 ook een kas heeft in Berkel en Rodenrijs, is hij daar ook begonnen met investeren. Sinds maart van dit jaar is er ook een Oxybull systeem van Agrona actief. Daarnaast maakt de teler ook gebruik van een ABR-bioreactor.

Posted
juni 30, 2023
Author
admin
Category
Share this article

Tholen – Ongeveer zes jaar geleden besloot peperteler Arthur Mooijman vanwege algenproblemen in zijn watersilo te investeren in een Oxybull beluchtingssysteem. Nu hij sinds 2021 ook een kas heeft in Berkel en Rodenrijs, is hij daar ook begonnen met investeren. Sinds maart van dit jaar is er ook een Oxybull systeem van Agrona actief. Daarnaast maakt de teler ook gebruik van een ABR-bioreactor.

Op de vraag waarom hij destijds voor een Oxybull systeem heeft gekozen, herhaalt Arthur de vraag terwijl hij geniet van een kop koffie in de kantine eind april. “Nou, het gebeurde omdat ik ergens het woord ‘plaatbeluchting’ hoorde vallen, ik weet niet meer precies waar. Dus ben ik gaan zoeken op internet en kwam ik bij Nadir van Agrona terecht.” Nadir verwijst naar Nadir Laaguili, die waterzuiveringssystemen levert.

Het verhaal van Agrona sprak de teler aan. “Een duidelijke video die de werking liet zien, heeft ook geholpen. Destijds waren er nog niet zoveel beluchtingssystemen op de markt als nu.” In de kas in Nootdorp teelde Arthur al ongeveer tien jaar toen hij besloot te investeren in verbetering van het water in de silo. “Ik had al wel een drijfzeil op de silo liggen, maar dat werd vies.”

Lees het artikel hier verder:

www.hortidaily.com

www.groentenieuws.nl

nl_NLNL