Over Agrona

DE TEELT SPECIALIST

Bel ons

Heeft u vragen of wilt u advies van onze experts?
Bel +31 (0)10 73 71 451

Stuur ons een e-mail

Stuur ons een e-mail voor meer informatie:
info@agrona.nl

Hoofdkantoor

Leeuwenhoekstraat 56
2652 XL Berkel en Rodenrijs
Nederland

Bezoekadres

Oosteindsepad 8
2661 EP Bergschenhoek
Nederland
Over Agrona

De Teelt Specialist

Agrona is een Nederlandse producent gespecialiseerd in waterbehandelingsystemen en biostimulanten voor land- en tuinbouw. We bieden gespecialiseerde kennis en veilige oplossingen die de gezondheid, weerstand en productiviteit van gewassen verbeteren. Onze producten hebben zich al succesvol bewezen in het verbeteren van het bodemleven en weerbaarheid.

Wij zijn betrouwbaar, bieden u no-nonsense, realistische oplossingen en communiceren graag op een open en persoonlijke manier. Wij onderscheiden ons met onze speciale waterbehandelingsystemen en biostimulanten voor in de land- en tuinbouw. Deze zorgen ervoor dat de gewasvitaliteit wordt verbeterd.

Het combineren van traditionele minerale meststoffen met onze biostimulanten is de toekomst. Wij helpen u om uw gewas tot het uiterste te laten groeien. We werken samen met lokale partners en staan altijd in contact met onze klanten. Agrona is gevestigd in Berkel en Rodenrijs (ZH) en werkt internationaal. Wij zijn wereldwijd actief met ons hoofdkantoor in Nederland en dochterondernemingen in Frankrijk, Spanje, Canada en Mexico.

Waarom Agrona?

De waterbehandelingsystemen van Agrona verhogen het zuurstofgehalte in het water en rond om het wortelgestel. Onze hoogwaardige biostimulanten verhogen de weerbaarheid en stimuleren het bodemleven. Meer zuurstof is meer opbrengst!

Pathogenen

Nog steeds blijken telers de ziektedruk vanuit de druppelaars of het totale watergeefsysteem te onderschatten. Pathogenen ontwikkelen zich ook in het watersysteem en daar zit u niet op te wachten. Organismen onttrekken zuurstof uit hun omgeving waardoor er in de leidingen een anaerobe situatie kan ontstaan. Vooral in het najaar (door een langere tijd tussen de druppelbeurten) en in de zomer (door een hoge watertemperatuur) kan er een situatie ontstaan waarbij de pathogenen gaan overheersen.

Beter Bodemleven

Agrona heeft een hoogwaardig biostimulant ontwikkeld, AG STIM. Dit product zet organisch vuil om in anorganisch materiaal. Hierdoor blijven de leidingen schoon. AG STIM stimuleert de groei van nuttige bacteriën waardoor het bodemleven wordt verbeterd. AG STIM verhoogt de weerstand van de plant tegen schimmels en bacteriën. Het resultaat is meer voedingsopname en een gezonder en sterker gewas. Het enige wat u hoeft te doen is het irrigatiesysteem te controleren en door te spoelen. Het combineren van traditionele minerale meststoffen met onze biostimulanten is de toekomst.

Het Omslagpunt

Het omslagpunt van aërobe naar anaërobe kan al binnen een paar uur optreden. Het is niet moeilijk te bedenken wat er gebeurt als een systeem (na de laatste beurt) zomaar 12 tot 16 uur stilstaat tot de volgende ochtend of de watertemperatuur 26 graden is. Bovendien daalt de pH in het systeem. Soms loopt het verschil tussen de unit en de druppelaars op met 1 tot 2 punten. Ook dat is niet gunstig voor de ontwikkeling van de wortels. Veel telers proberen te anticiperen met een gift van ontsmettingsmiddelen of geven een hogere dosering vóór de nacht. Ze controleren altijd de ppm’s uit de druppelaars om te voorkomen dat ze doorslaan met de gift. Met de producten van Agrona hoeft dit allemaal niet meer!

Maximaal zuurstofgehalte 100%

Zorg ervoor dat de eerste gietbeurt een hoog zuurstofgehalte heeft. Dit is een absolute noodzaak voor een goede ontwikkeling van het gewas. Stilstaand water zorgt vooral voor afbraak van het zuurstofgehalte. Agrona heeft hiervoor de perfecte oplossing! Het OXYBULL-beluchtingssysteem wordt geplaatst in de dagvoorraad of schoonwater silo. Het houdt het water volledig in beweging door de micro luchtbellen waardoor het zuurstofgehalte wordt verhoogd naar 100%. Hierdoor bent u gegarandeerd van 100% zuurstofinbreng voor het gehele jaar in welke omstandigheden dan ook. Zuurstof stimuleert dus de groei van nuttige bacteriën en verbetert de kwaliteit van het water. Het OXYBULL-beluchtingssysteem zorgt ervoor dat de wateropslag vrij is van organische vuil en alg. Gebruik de AG STIM in combinatie met de OXYBULL voor een optimaal resultaat!
nl_NLNL